Guldfågeln Arena, Kalmar.

Sweden
Allsvenskan
27 Augusti
Kalmar FF-IFK Göteborg 0-0.
Publik: 8912Arenan: Guldfågeln Arena är allsvenskans senaste arenatillskott och stod klar till denna säsong som i skrivande stund pågår och tar in 11800personer.
Arenan ersatte Fredriksskans (för bilder från Fredriksskans se annan plats på arenabloggen) som hemmaplan för Kalmar FF. Det är en mycket fin arena belägen precis vid motorvägen mot Öland och alldeles intill Hansa City, det stora affärscentrum där IKEA, Bauhaus med flera huserar sedan rätt kort tid tillbaka. Eder skribent samt en medresenär kände rätt starka vibbar av vägen till Telenor Arena i Oslo, Stabaeks hemmaplan när man passerade lite lagerlokaler och vissa vägar var halvfärdiga runt om.
Själva arenan var dock, med svenska mått mätt, mäktig och vi tog ett varv runt för och gjorde även ett besök i Kalmar FF-shopen som dock inte direkt hade något väldigt utbud och dessutom antingen felaktiga prislappar eller helt galna priser...
När man väl kommit in på själva arenan så traskade vi upp för trapporna och tog oss en titt från vår sektion innan vi sedan utforskade utbudet i arenans kiosker där de sålde kycklingwraps (logiskt sett till arenanmanet kanske) och kioskerna får högt betyg, inte hutlöst dyrt heller.
Vi tog sedan våra platser i besittning och sittandes på solsidan njöt vi i fulla drag, en nära på tvåmeters snubbe som mig prisade även de höga ryggstöden extra mycket och även mina två kompanjoner på matchen tyckte stolarna var mycket bra och vi satt precis vid mittlinjen på övre etage och hade en fantastiskt bra sikt ut över mattan. En matta som var otroligt fin dessutom.
Enda nackdelarna man kunde finna egentligen var att det dels gick att gå runt hela arenan vilket inte känns speciellt säkert, att det bara fanns en storbildsskärm vilket gjorde att folk sittandes på den kortsidan inte såg något alls av vad som visades där, samt sedan då att alla på vägen ut var tvungna att ta sig ner för rätt många trappor. Trapporna klagas det inte på ur lathetsperspektiv men att folk i panik ska ta sig ner där vid en nödsituation känns sådär.... Men totalt sett en av de överlägset bästa arenorna i Sverige, dessutom ett stort plus för att man på en ny arena lagt NATURgräs.

 Bortasektionen och storbildsskärmen.

Program: En gratistidning som vi hämtade i souveniraffären och iom att den var gratis kan man inte klaga på att man inte fick valuta för pengarna. Jag gillar dock inte formatet då det inte direkt passar sig för programsamleri. Innehöll dock en del matnyttigt förutom trupperna. Lite införsnack, ett par intervjuer etc. Klart godkänt även om programmarknaden rent generellt i allsvenskan numera är direkt sorglig. Kalmar utklassar dock gästernas program enkelt.Fans: Kalmar FF som på Fredriksskans inte kan sägas ha haft en klack värd namnet överhuvudtaget hade nu dels en klack och dels något som får klassas som "Levande Sittplats" som alltså är lite av en klack på sittplats. Sittplatsdelen höll igång bättre än klackdelen dock. Stämningen var förhållandesvis hög även om de har en bra bit kvar till allsvensk toppklass men från att på Fredriksskans varit i bottenträsket stämningsmässigt så är man nu ett stabilt mittenlag stämningsmässigt.
Gästande IFK Göteborg hade med sig c.a. 500man på bortasektionen samt uppskattningsvis iaf ett 50-100tal på övriga läktare.
 Hemmaklackssektionen innan matchen.

Lagen: Då båda lagens historia redan beskrivits på annan plats i bloggen hänvisar vi dit.

Matchen: Detta var en match mellan två av de lag som dominerat den svenska fotbollsscenen på 2000-talet. Även om den slutade 0-0 kändes det inte som en typisk 0-0 match utan båda lagen hade en del chanser även om hemmalaget var bättre och borde vunnit kampen.
Tyvärr var det ingen vidare insats av domare Stefan Johannesson vilket gjorde att det blev väldigt underliga avblåsningar och kort åt båda håll vilket även märktes på spelarna stundtals. Värst drabbad blev hemmalagets kapten Henrik Rydström som i den 86:e minuten åkte på en direkt horribel utvisning efter två gula kort där inget av korten var värt gult, det första var inte ens frispark...
Nåväl, båda lagen ville vinna och Kalmar var närmast totalt sett men gästerna var extremt nära att plocka hem segern när Elmar Bjarnasson i slutet hade ett friläge som han tyvärr för gästernas del brände. Mål där och tre rätt oförtjänta poäng hade bärgats till västkusten.
Detta är två lag som mött varandra otroligt ofta de senaste åren vilket även det märktes stundtals då bägge känner varandra väldigt väl.
båda lagen parkerar nu på övre halvan men utan chans på seriesegern men de hade chansen på europaspel innan matchen och den chansen lever kvar även efteråt.Övrigt: Att arenan ligger en bit utanför stan gör att alla måste åka bil/ta bussen dit vilket skapar ett smärre kaos efter matchen, detta är dock inte unikt för Kalmar iofs men att inte fler istället för att hetsa iväg stannar och "snackar skit" i 15-25min och sedan när det värsta lagt sig drar därifrån är en fråga man alltid ställer sig i sådana situationer. Vad är trevligast? Att sitta instängd i en bilkö eller att stå och snacka boll?
Sedan rekommenderar även arenahoppandes matpatrull kycklingwrapsen på arenan, mycket bra arenamat.

English: Guldfågeln Arena is located in Kalmar in the eastern parts of Sweden. It's a new stadium and this is the first season that the hometeam, Kalmar FF, plays here, earlier they played at Fredriksskans and pictures from that arena you can se here at the blog as well.
The capacity is 11800 but the stadium was not soldout on the game we went to.
It's a very nice stadium with nice seats but it only have one bigscreen and no one wants to sit under the bigscreen so it looks funny when the stadium is full everywhere except under the bigscreen.
The game was a tight one between two teams in the middle of the table, Kalmar had most of the play but after a red card after 86minutes for the homecaptain Henrik Rydström, the guests had a few very good chances to win the game but the game ended in a 0-0 draw.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0