Vrångö IF - Önnereds IK 4-0 (4-0)
Publik: ca 60-75

Arenan: Klingkärr ligger i ett mycket naturskönt skogsområde på Vrångö. Arenan hade en mindre läktare på ena långsidan och två lite större på den andra. På kortsidan fanns ett ganska stort klubbhus samt en nybyggd kiosk som invigdes vid just denna match. Underlaget är naturgräs.

Program: Saknades.

Fans: Några klackar i egentlig mening fanns ej men några barn höll igång en stund med att skandera "Heja Vrångö" i andra halvlek. Annars märktes det på tjötet och tillropen att Vrångö ändå är ett lag som engagerar sina supportrar. Några bortafans märktes inte av dock.

Lagen: Hemmalaget Vrångö IF i blå och vita dräkter har anor sedan 1910-talet då öns första fotbollsplan på Nötholmen byggdes av två snickare från Göteborg. På 1930-talet började man spela träningsmatcher mot lag från Göteborg samt de andra öarna. 1946 hade man en ny plan på Vingen som även Donsö ville använda. Donsö frågade om Vrångöspelarna ville spela med dem och nu hade öarna ett gemensant lag som hette Donsö IS. 1948 sprack samarbetet och det som nu är Vrångö IF bildades.
Helgröna Önnereds IK bildades 1964 och kommer från stadsdelen Önnered i södra Göteborg. Hemmamatcherna spelas på Apelsinplan.

Matchen: Det såg ut att kunna bli en ganska jämn historia inledningsvis då de båda lagen kände på varandra men redan efter 9 minuter satte hemmalaget 1-0 och kunde därefter ta över. 2-0 kom 9 minuter senare och fyra minuter därefter i minut 22 sköt Vrångö in en snygg frispark från långt avstånd till 3-0. I samband med målet skadade sig Önnereds målvakt i vad som såg ut som en sträckning. Men han fortsatte spela och gjorde det därefter bra.
I minut 31 kom 4-0 och Vrångö hade ett par riktigt vassa lägen att utöka ytterligare men fick inte in bollen. Önnered hade en nick i ribban i slutet av första halvlek men kom inte närmare än så.

I andra halvlek kom Önnered stundtals mer in i matchen men överlag var det Vrångö som styrde spelet och hade bud på ytterligare mål, men Önnereds haltande målvakt höll tätt resten av matchen.

Övrigt: Inträde betalades inte vid entrén utan samlades in under andra halvlek, något originell metod.

In English: Klingkärr is located on Vrångö, the island furtest south with ferry acces in the archipelago of Gotheburgh. It is a beutifully located field with relatively high standards both in regards to stands and kiosk facilities. The new kiosk being opened on this very day, selling drinks and hotdogs etc for very reasonable prices. The home team Vrångö IF dominated this match against the mainland club Önnereds IK and had scored 4-0 already after 31 minutes, however the score stayed despite plent of chances for the blue-white home side.