Fredriksskans IP-Kalmar.

Sweden.
Allsvenskan.
26 September.
Kalmar FF-IFK Göteborg 2-1 (1-0)
Publik: 6667.Arenan: Fredriksskans invigdes 1918 och tar idag 9000 åskådare ungefärligt jämnt fördelat mellan stå och sittplats. Fredriksskans kommer inte vara Kalmars arena länge till ty man bygger en arena som ska tas i bruk till 2011års säsong.  Fredriksskans används även av friidrottare varvid den är försedd med löparbanor vilket gör att avståndet till planen blir längre för fotbollspubliken.Program: Fick tyvärr inte tag i något och lämnar därhän det därhän.Fansen: Kalmar FF:s klack hade en liten del av ena långsidesläktaren men hördes extremt sällan, En ny arena kan nog göra mycket även för deras supporterkultur. Att detta var en match som Kalmarfansen på hela arenan hemskt gärna vinner iom att det var storstadslag på besök och en av de eviga toppkonkurrenterna i serien var uppenbart dock. Lugnt och fint dock och småtrevligt.Lagen: Kalmar FF bildades 1910 under namnet IF Göta men namnet var upptaget, 1912 bytte man till IF Gothia för att sedermera bli Kalmar FF.
Kalmar FF är inte en av de mest vinstrika föreningarna i riket direkt men ståtar med ett sm-guld från 2008 som man i mångt och mycket kan tacka den skickliga tränaren Nanne Bergstrand för, Nanne som mer har haft en form av managerroll. Man har även vunnit svenska cupen 3 gånger (1981,1987 samt 2007).
Efter sm-guldet 2008 fick Kalmar FF kvala till Champions League och ställdes mot Debrecen, som sedan gick till gruppspelet. Kalmar förlorade borta med 2-0 mycket för att man var för försiktiga och inte vågade spela på samma sätt som i allsvenskan, i hemmareturen spelade man som vanligt och vann med 3-1 men åkte ut på bortamål men hade bud på flera mål till.
Klubben symboliseras idag i mångt och mycket av den defensiva mittfältsdynamon Henrik Rydström.
Matchen: Matchen hann bara bli nio minuter gammal innan Kalmar gör 1-0 och gästerna har uppenbart svårt att skapa riktigt farliga lägen, Göteborg saknade sin storstjärna Tobias Hysén vilket märktes. 1-0 stod sig till paus.
I matchminut 73 drar gästernas Sebastian Eriksson på sig sitt andra gula kort för dagen och blir således utvisad. Kalmar som varit farligare hela matchen gick nu ner sig en del och Hannes Stiller kan kvittera för gästerna i minut 76. Ett resultat de flesta antagligen trodde skulle bli slutresultatet men Kalmar maler på och gästerna börjar alltmer lida av att de är en man mindre, med 4minuter kvar av ordinarie tid gör sedan hemmalaget 2-1 genom Ricardo Santos och det blir även slutresultatet. Kalmar FF vinner fullt rättvist en rätt medioker fotbollsmatch. Resultatet innebär att Kalmar fortfarande jagade topplagen och att IFK tappade lite i jakten.Övrigt: Fredriksskans och Kalmar har mycket småstadskänsla över sig men ändå en trevlig stämning i mångt och mycket, dock är det givetvis helt rätt att det byggs något nytt för arenan håller verkligen inte allsvensk klass. Ett tips är att klä sig varmt ty det blåser ofta rätt friskt här iom närheten till vattnet.English: Fredriksskans IP is located in the east of Sweden, in Kalmar. It is the home for Kalmar FF the Swedish Champions back in 2008. The Stadium will only remain as the home of the club this year because in march 2011 the new stadium in the town will be built. The new stadium is really needed for the club because Fredriksskans is not a good stadium to play football in these days. The capacity is 9000.

 The tv-studio.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0