Division 5 Göteborg A
6 juni
GAIK/Kullen - Utbynäs SK 0-2 (0-0)
Publik: 48

Arenan: Sälöfjordsplan ligger nära kyrkbyn på Hisingen i Göteborg och har en naturgräsplan på vilken denna match spelades, en konstgräsplan och en något mindre grusplan. Gräsplanen har ett villaområde mot ena långsidan, de med takfönster borde ha rätt bra vy över planen. Vid ena kortsidan finns en liten kulle. På kullen, lustigt nog utanför arenan, finns en bänk som vätter mot planen. Det är ända egentligen läktaren men längs långsidan mot konstrgräs- och grusplanerna finns ett klassisk räcke att stå och hänga på. Den svagt sluttande grässlänten mellan räcket och planen utgjorde en populär plats för de som medtagit picknickfilt.
En kiosk med kaffe och bulle och säkert mer därtill finns innanför entrén.

Program: Saknades

Fans: Merparten av publiken tycktes vara GAIK-fans men mot slutet av matchen när gästande Utbynäs nätade gav sig även bortalagets supportrar till känna med applåder och glada tillrop.

Lagen: Göteborgs AIK Kullen som oftast kallas GAIK Kullen bildades så sent som 1987 och spelar i helröda dräkter. Gästande Utbynäs kommer från Utby i östra Göteborg, nära gränsen mot Partille. De spelar i gula tröjor med blå ärmar och blå byxor med gula strumpor. Klubben grundades 1935 och fyller således 75 år i år, stort grattis från oss på arenahoppande.blogg.se! Hemmaplanen är Lemmingvallen.

Matchen: Båda lagen befann sig i tabellens nedre regioner inför matchen, med gästerna på jumboplatsen. Således kändes en hemmaseger inte helt otippad men så blev det alltså inte. Första halvlek var egentligen mycket jämn där lagen hade varsinn riktigt bra chans följt av ännu bättre räddningar, plus några halvchanser. Utbynäs slog in returen som blev på deras chans men det målet dömdes bort förr offside.
Tidigt i andra halvlek måttade Utbynäs ett långskott in mot GAIKs straffområde, bollen träffade en försvarare på armen och gästerna fick straff som Alexander Petrovski satte. Matchen var tuff med många hårda tacklingar men efter målet kändes det som Utbynäs tog över greppet lite. Framåt sista kvarten försökte dock GAIK öka tempot och flytta fram positionerna, man hotade nu men skapade egentligen för få riktigt vassa chanser. Istället kunde Utbynäs på en kontring friställa Petrovski som iskallt rullade in 0-2 efter 78 minuter. GAIK anföll än intensivare med det sista målet kändes som, och visade sig vara spiken i den berömda kistan.

Övrigt: Lundbytunneln går rakt under de villor ni kan se på några av bilderna.

In English: Sälöfjordsplan is situated on the large Island of Hisingen in Gotheburgh, Sweden. Its a nice little field with both natural and artificial grass, this match being on the natural. There are no stands and the only seats are a bench on a hill outside of the arena, but is has a pleasant and welcoming atmosphere. The all red home team GAIK Kullen is a relatively young club, founded in 1987. The guests from Utby (with Lemmingvallen as their home) was founded in 1935 and celebrates 75 years as a club this year. Utbynäs was last in the table prior to this match. GAIK Kullen was on the lower half but still favourites to this game considering the table.
First half was even and tough, early in the second half Utbynäs scored on a penalty caused by hands. After that they took over more until about the last 15 minutes when GAIK started to push forward. Utbynäs could however kill the match after an ice cold finish on a counter attack after 78 minutes.