Lemmingvallen, Göteborg.

Sweden.
Juniorallsvenskan Elit Södra.
4 Juni.
IFK Göteborg-Malmö FF 3-1 (2-0)
Publik: Tja, svårbedömt 75-100 kanske.

Arenan: Lemmingvallen ligger i Utby i Göteborg, nära det numera nerlagda Kvibergs Regemente. Som närmaste grannar har man ett reningsverk och en väg. Kanske inte låter så naturskönt direkt. Dock så är själva vallen skön, en fin liten grässlänt att ligga/sitta i en solig och lagom varm sommarafton som denna. Läktare saknas annars helt, men några flaggstängshållare fungerar som sittplats för de som ej vill sitta direkt på gräset, nackdelen med att sitta på dessa är dock att en del människor ställer sig framför en då varvid matchen blir lite svårare att följa. De flesta som står ställer sig dock längst upp mot staketet.
Arenan har även en liten kiosk med det grundläggande utbudet strax utanför vid de intilliggande omklädningsrummen. Planen har naturgräs.

 Entrén.

Program: Saknades.

Fans: Detta var en juniormatch varvid en del av folket på plats kan gå under kategorin familj/vänner/släkt. En del annat folk var på plats med. Så vitt man kunde bedöma endast hemmafans. Det var en en lugn och sommarkvällsstämning bland åskådarna i grässlänten, lite ungar som sprang runt och spridda applåder när något bra skedde på planen. I övrigt kan väl nämnas att landslagsspelaren Daniel Larsson var på plats, hans broder Sam Larsson spelade och gjorde mål för IFK.

 Över planen från Entrén.

 Mot parkeringen och en bit av grässlänten.
 Avbytarbåsen på motsatt sida från publiken.

Lagen: Detta är Sveriges två överlägset största klubbar som möttes, varvid även prestigen givetvis även visade sig mellan deras junior (U19) lag. Dessutom är detta två av de bästa juniorlagen i landet. Malmö FF var inför matchen obesegrade i Juniorallsvenskan Elit Södra under säsongen och IFK Göteborg var trea.
Båda klubbarna har ju en erkänt starkt ungdomsverksamhet, IFK ligger väl ännu före men MFF har de senaste åren flyttat upp alltfler från sin ungdomsverksamhet istället för att köpa "färdiga" spelare. Båda klubbarnas tankesätt är verkligen värt att applådera då det i längden gynnar hela den svenska fotbollen.
Det kan tilläggas här att klubbarna på seniornivån har mängder med meriter men då detta var en j-match lämnar vi det därhän.

 Avbytarbåsen igen.
 Ena kortsidan.

Matchen: Matchen startar med ett gästande lag som tar tag i taktpinnen utan att för den skull komma till alltför många riktigt farliga chanser, en del hörnor/halvfarliga chanser för gästernas del blir resultatlösa och hemmalaget jobbar sig mer och mer in i det hela. I den 27e mnuten får hemmalaget chansen, efter att bollen passerat en del spelare i straffområdet sätter Andreas Petersson dit 1-0 för hemmalaget. Det kan anses som att det böljar fram och tillbaka men de flesta av hemmalagets chanser slutar med offsideavvinkningar varvid det kan avskrivas från chanskontot. Precis innan domaren blåser för halvtidsvila så slår 1-0 skytten Andreas Petersson in bollen framför mål till Sam Larsson som gör 2-0 och det är det absolut sista som sker i första halvlek.
Visserligen har det böljat litegrann men 2-0 var väl kanske inte helt rättvist, men fotboll går ut på att göra mål.
Andra halvlek inleds med ett MFF som dragit upp tempot och pressar hemmalaget, efter en timmes spel kommer även reduceringen för bortaalaget efter en lätt tilltrasslad situation där det tog några sekunder innan det stod klart att det verkligen var mål och inte frispark som domaren blåst för. MFF:s Kristoffer Jeppsson är siste man på bollen.
Det blir nu lite nervöst och spelet böljar, en del fina individuella prestationer syns och det är en trevlig match vi får se denna sommarkväll, i matchens sista minut får hemmalaget en straff som Efe Yildirim säkert dunkar in till 3-1, matchen avgjord och gästerna får inkassera säsongens första förlust.

 Utsikt över Reningsverket.

 Bortre långsidan samt grässlänten.

Övrigt: Dagens fråga var "Varför ställer man sig framför folk som sitter ner när det går precis lika bra att backa tre.fyra meter och se lika bra och inte skymma sikten?".

English: Lemmingvallen is located in Utby, about 20minutes from the citycenter of Gothenburg. It's has no real stand but most of the crowd was sitting in the grass next to the field during this very nice summerevening. There was a little kiosk selling hot dogs, drinks and coffee for very good prices just next to the field. The game was a topmeeting in the Juniorleague South between the leader of the legaue, Malmö FF and the hosts IFK Göteborg.
The hosts won by 3-1 in a very nice game between two of the best juniorteams in the country. Both the clubs is now famous in Sweden for letting young players play in the seniorteam in the allsvenskan, the highest league in Sweden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0