Hjällbovallen, Göteborg.

Sweden
Träningsmatch
7 Juli
Gunnilse IS-IFK Göteborg 0-3 (0-3)
Publik: Över 400 (exakt siffra finner vi ej nu,det var dock den högsta för året på Hjällbovallen,finner vi exakt antal återkommer vi i ämnet).

Arenan: Hjällbovallen är mycket vackert belägen med skog omkring sig i Hjällbo i nordöstra Göteborg. 
Arenan  har idag en publikkapacitet på uppskattningsvis 2000. Lite olika uppgifter anges om publikkapciteten,de högre siffrorna är oftast från tiden före det att man gjorde planen bredare ifjol när Spaniens u21-landslag tränade här under U21-EM då Spanien var "hemmalag" på Gamla Ullevi i Göteborg.
Arenan har under åren hyst elitfobtoll i många år då Gunnilse spelat i det som då hette Div.1 Västra/Div.1 Södra/Superettan. Själva planen är erkänt en av de bästa i hela Göteborg med sitt naturgräs som ser extremt välvårdat ut. Det finns idag en huvudläktare med sittplatser för några hundra och bredvid den en mindre träläktare. Sedan finns det gott om ståplatser "vid räcket" runtom hela planen. När man byggde om ifjol för U21 så försvann läktarna på motsatt sida huvudläktaren.
Kiosk finns med det som "alltid finns" samt en mindre kiosk bredvid som sålde hamburgare.
På området Hjällbovallen finns ytterligare fullstora planer med natur/konstgräs för elvammaspel samt även sjumannaplaner för klubbens ungdomslag, även en inomhushall och ett rejält eget klubbhus finns. Mycket bra faciliteter för ett lag i fjärdeligan får man säga.

 Klubbhus.


 Busshållplats nära arenan.
 Hjällbovallen.

Program: Ett litet program perfekt för en träningsmatch med trupperna, en välkomsthälsning, en text från Gunnilses ordförande samt lite statistik (tabell, interna skytteligan) om hemmaklubben. Var dessutom gratis vilket givetvis är ett plus. Får anses vara mycket bra för en div.2 klubb i en träningsmatch. Eloge.Fans: Ja då detta var en träningsmatch som spelades i Götet var ju majoriteten gästande fans. Dock inte i klackform utan även fansen tog det lugnt och satt/stod och hade det gött i sommarvärmen. Hemmafansen fanns där men hördes inte ens med applåder förutom någon gång när någon vän till något gäng i publiken kom in då det applåderas lite. De största fansjublen kom när någon av de två brassarna som var på provspel i gästerna gjorde något bra.

 Vy över planen.
 Snett över den mycket fina gräsplanen.
 Huvudläktaren med klubbmärke.

Lagen: IFK Göteborg har vi skrivit om tidigare. Gunnilse IS bildades 1950 och har som främsta merit en tredjeplats i dåvarande div.1 södra 1997,man ledde då serien mycket stort och alla förväntade sig att det skulle bli en allsvensk plats men klubben föll ihop fullständigt och blev bara trea och missade även kvalplats uppåt.
Vad som hänt med klubben om man gått upp då kan man ju givetvis bara spekulera i men det har alltid varit en välskött klubb ekonomiskt så en ekonomisk kollaps känns föga trolig.
Dock har man det numera självfallet mycket svårt sportsligt att hävda sig i Göteborg där många lag är starkare.
Man spelade ifjol bra i svenska cupen och slog bl.a. ut dåvarande allsvenska Örgryte iS innan det sedan blev stopp mot Helsingborgs IF,hade inte cupen slitit så mycket hade man antagligen tagit hem serien och avancerat till div.1 södra,men istället har man iår spelat mycket bra och leder i skrivande stund serien och kan mycket väl avancera uppåt iår istället. 
Gunnilse har genom åren fostrat/utvecklat/haft en del spelare som är kända för fotbollsallmänheten i Sverige:
Jeffrey Aubynn (numera MFF)
Jozo Matovac (bl.a. Helsingborg under deras Champions League tid)
Lennart Ottordahl (spelade bl.a. i IFK Göteborg och Örgryte IS)
Bo Börjesson (Spelade i bl.a. Örgryte iS och i IFK Sundsvall, har blvit utsedd till Medelpads bästa spelare genom tiderna i konkurrens med t.ex. Tomas Brolin).
Idag gör klubben förutom a-laget en viktig insats med sitt stora ungdomsarbete i det invandrartäta Angered, eloge för det.
Gunnilse fyller även 60år iår vilket vi på arenahoppande.blogg.se skickar våra varmaste gratulationer till!


 Avbytarbås och matchklocka.

 Mot avbytarbåsen från huvudläktaren.


Matchen: Detta var en rätt hastigt inslängd träningsmatch, mestadels för att gästerna ville testa de två brassar som var på provspel samt för det faktum att det efter gästernas sorti ur svenska cupen uppstod ett matchglapp som täpptes till med denna kamp. Hemmalaget hade några spelare på lån från Gais till matchen medan IFK startade med sitt starkaste lag. Matchbilden var rätt väntad när ett allsvenskt lag möter ett div.2 lag, gästerna tog tag i taktpinnen och var helt enkelt bättre utan att för den skull glänsa det minsta som många nog hade förväntat sig att de skulle kunna göra mot ett såpass beskedligt motstånd. Nåväl, Gunnilse hade några halvfarliga lägen de med men IFK ledde med 3-0 i paus utan att som sagt ha visat speciellt mycket som lär ha lugnat fansen till laget på plats som i skrivande stund våndas över en bottenplacering.
Till den andra halvleken bytte IFK ut hela elvan och satte in 11 nya spelare där de två brassarna givetvis mest var det publiken var nyfiken på. Andra halvlek bjöd inte på några mål, Gunnilse stod emot bra och hade även denna halvlek några halvfarliga lägen och kunde med mer skärpa mycket väl ha spräckt nollan, att de leder sin div.2 serie är ingen överraskning när man ser hur de agerade här.
De två brassarna var inte så märkvärdiga men det brukar ta tid för spelarna att växa in i det svenska spelsättet.
Nu ser jag inte jättemycket div.2 fotboll men Gunnilse måste vara goda favoriter att gå upp från sin serie då det fanns en del intressanta aspekter i laget med teknik och fart, visserligen gick det inte mot detta motståndet men det är ju skillnad mot allsvenskt och div.2 motstånd.

Övrigt: En sådan här fin arena är tveklöst värd högre seriespel än div.2!!English: Hjällbovallen is located in Hjällbo, about 15minutes from the citcenter of Gothenburg. It's a very nice place for a footballarena with the forest around it and at a summerevening like this it was even better.
Hjällbovallen has 4 fields with natural/artificial grass and a indoorfield for training during the wintertime.
The hometeam is celebrating 60year as a club this year and their biggest succes is a thirdplace position in div.1 södra back in 97, and they only just missed the promotion to the highest league-Allsvenskan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0