Örjans Vall-Halmstad.

Sweden.
Allsvenskan.
6 Juli.
Halmstad BK-IFK Göteborg 0-0.
Publik: 9247.Arenan: Örjans Vall byggdes 1922 och invigdes då av kronsprins Gustav Adolf. Sedan dess har dock en del moderniseringar skett, man tog bl.a. bort löparbanorna under 80-talet. Det är inte bara Halmstad BKs hemmaplan utan huserar även IS Halmia. Idag är den extremt omodern och det talas mycket om en ny arena i Halmstad.
Publikkapaciteten är ungefär 15500 även om det under Halmstad BK-IFK Göteborg 2004 var 16867 personer innanför vändkorsen, det är publikrekordet med nuvarande utseende på arenan.Program: Ett helt okej program som då skiljde sig från en del andra klubbars som då hade ett tidningsliknande program. Innehöll lite smått och gott och duger väl för en bortasupporter som bara läser allt en gång/år. Frågor kan väl ställas hur kul det är att läsa för den vane Örjans Vall besökaren dock.Fansen: HBK-fansen försöker så gott de kan att skapa stämning men de är tyvärr för få för att lyckas höras, ett tjugotal i en klack hörs inte mycket när de större lagen kommer med sina bortaföljen. Småtrevligt annars, man drar mest folk under sommarmånaderna när man möter de större lagen. Under de kyligare månaderna halveras publiksiffrorna.Lagen: Halmstad BK är ett av de mer framgångsrika mindre lagen i Sverige med sina fyra sm-guld (det senaste 2000) och sin långvariga sejour i allsvenskan. Man har fostrat spelare som Niclas Alexandersson, Stefan Selakovic, Mikael Nilsson och framförallt Fredrik Ljungberg. De sista åren har man fått slåss för att undvika den absoluta botten.Matchen: Detta var första matchen efter uppehållet för u21-em och första matchen utan Pontus Wernbloom för gästernas del. Det fanns en del chanser åt båda håll men 0-0 var väl kanske inte rättvist förvisso då bortalaget skapade mest men det var inte så mycket att säga om.

Övrigt: Halmstad som stad på sommaren är fenomenalt och det drar alltid massa bortasupportrar varje sommar.

English: Örjans Vall is a old stadium, built back in 1922, they have made a few changes since then but it still a stadium that's feels very old. In the summertime there is always much more people here then the rest of the year. Halmstad, the city, is a summertown and thats means a lot also for the club.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0