Telenor Arena-Oslo

Norway.
Pre-season game.
Saturday 24 Jan.
Stabaek IF-IFK Göteborg 0-0.
Publik: 4000.Arenan: Telenor Arena var vid vårt besök helt nybyggt och faktiskt inte 100% klart invändigt. 
Arenan ligger en kort bit från Oslo Centrum men har goda bussförbindelser och är lätt att ta sig till. Dock var inte allt färdigt skyltmässigt, vi hoppas iaf fler skyltar kommit upp, när jag och min reskamrat var där.  
Arenan i sig ligger inte i det roligaste området, mer av industriområde än något annat. Grå och rätt trist.
Väl inne var det lika grått som utvändigt. Det är en arena som helt klart är perfekt för att spela träningsmatcher under vintern i, men att ha denna som hemmaarena en hel säsong känns inte alltför roligt.
Det var givetvis inga "fel" med arenan dock, man såg bra även från bortasektionen snett bakom målet men det är en tråkig känsla därinne. Arenan tar c.a. 15000. Här arrangeras en hel del annat än fotbollsmatcher dessutom, bl.a. kommer Eurovision Song Contest arrangeras här i maj 2010.Program: Det såg vi inte till något och således antar vi iaf att inget fanns.

Fansen: Nu var detta förvisso en träningsmatch och vi stod på bortasektionen vilket kan göra det knepigare att bedöma hemmafansens ljudstryka, men det var verkligen inget att hänga i granen.
Det hade åkt en buss från Götet med fans och ytterligare fans privat (däribland vi) medan hemmalaget inte hade något att sätta emot fansmässigt.Lagen: Stabaek bildades 1912 och för oss svenskar är det en välkänd klubb då en hel del svenskar de senaste åren spelat här, däribland f.d. landslagsforwarden Daniel Nannskog. Laget vann även serien 2008 och det var pricken över i:et för tränare Jon Jönssons lagbygge.
Matchen: En träningsmatch där gästerna ska vara nöjda med resultatet då hemmalagets Alanzinho var fullkomligt briljant och kunde satt både en,två och tre bollar. Annars var det en bra träningsmatch men mest från hemmalagets sida som givetvis inte ville förlora premiärmatchen i sin nya arena.Övrigt: Som alltid när det bara finns en linje från en arena blir det överfullt på bussen/bussarna därifrån in till City, men det var smällar man fick ta, resan blev ju gratis.

English: Telenor Arena is the home for Stabek, one of the best teams in Norway. This game that we visit was the first game ever played here. The arena wasn't even totally finished at the time but the game was played anyway.
The stadium is just one year old.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0